Business IT

IT-sektoren har bestemt seg til å plassere sine hovedkontorer i Trippelbyen

Hva gjør Gdańsk til et så attraktiv sted til å jobbe? Jakub Lebiedziński skal fortelle om hvordan hans bedrift har oppstartet og hvordan har samarbeidet med Software House Develocraft utviklet seg.

Hvordan ble du interessert i dataprogrammering?

 

Jeg kommer fra Warmia, fra Lidzbark Warmiński. Da jeg ble ferdig med videregående skole, bestemte jeg meg til å studere i Gdańsk og begynne med programmering. De fleste av mine venner hadde studert og jobbet her og derfor valgte jeg denne byen. Forresten finnes det mange universiteter her, f.eks. Universitetet i Gdańsk (Uniwersytet Gdański) eller Det tekniske universitetet i Gdańsk (Politechnika Gdańska). Til slutt valgte jeg Informasjonsteknologi ved Polsk-japansk institutt for informasjonsteknologi.

Til vår diplomeksamen forberedte jeg og 2 andre studenter en app for reisende, Travello, utført med Angular + Java. Den kan brukes til å planlegge alle reiser ved å sette en knappenål på kartet, legge bilder, lage en tidslinje, publisere innlegg og dele det med sine venner.

 

Hva var det første oppdraget du tjente penger på? Hva dette oppdraget besto av?

Det første oppdraget jeg fikk var lojalitets-app – Olivka – for Olivia Business Center. Jeg jobber fortsatt med dette oppdraget og er veldig fornøyd med det.
Når folk tenker på „apper” er det enkelte plattformer, slike som Uber, Tinder, Spotify, som de først tenker på. Men se gjennom din egen mobil og finn ut hva er det du har installert. Sannsynligvis skal du finne mange apper som betjener enkelte bedrifter, men samtidig er disse appene ikke det eneste de tjener penger på. Det er slik Olivka funker! Du kan finne mye interessant informasjon om hele prosjektet her: https://develocraft.com/projects/olivka


Hva er den viktigste faktoren som bestemmer om at en bedrift blir valgt til et nytt jobbested?
 
J: Jeg synes at den viktigste faktoren for meg er mulighet til å utvikle deg selv. Takket være Develocraft har jeg fått mulighet til å kjøre mitt første eget prosjekt fra a til å. 
M: Et vellykket prosjekt 🙂
J: I tillegg er jeg omgitt mennesker som har større erfaring enn jeg og står klar til å hjelpe.

 

Hvordan er det å jobbe i Trippelbyen? Hva er den største fordelen med å ha hovedkontor i Gdańsk?

Jeg veldig glad i å reise, og denne beliggenheten er perfekt for korte reiser („city breaks“). Det er lett å finne billige flyvninger til mange europeiske land, slik som Nederland, Danmark, Italia, Frankrike eller Norge. De som ikke er så glad i å reise kan ta fergen fra Gdynia til Karlskrona.
Den store fordelen er også god forbindelse mellom Gdańsk og Warszawa. Det er mulig å ta Pendolino-tog og hele reisen tar ikke mer enn 3 timer eller ta A1 motorvei/S7 ekspressvei.
Når det gjelder lengre reiser, klarte jeg å besøke Tel Aviv (Israel) og Beijing (Kina) som jeg anbefaler på det sterkeste!


Den store fordelen er også god forbindelse mellom Gdańsk og Warszawa. Det er mulig å ta Pendolino-tog og hele reisen tar ikke mer enn 3 timer eller ta A1 motorvei/S7 ekspressvei.
Når det gjelder lengre reiser, klarte jeg å besøke Tel Aviv (Israel) og Beijing (Kina) som jeg anbefaler på det sterkeste!

Synes du at vår region er bedre for å jobbe enn andre polske byer?

Jeg har et inntrykk over at vår arbeidskultur er bedre enn i andre byer. Det er kanskje på grunn av det at det er mange skandinaviske bedrifter som har sine hovedkontorer her og at de ikke fokuserer seg på et mål – „target” som KPI’er, men på mennesker og prosesser.
Det er tydelig at Gdańsk, Sopot og Gdynia er byer som ligger rett ved kysten og det bidrar til det fritiden blir mer avslappende. I tillegg er det mange konserter og arrangementer som skjer her og alle kan finne noe de liker her.

I det siste har mye endret seg i måten vi jobber på. Foretrekker du å jobbe hjemmefra eller på kontoret?

Jeg er glad i å jobbe hjemmefra, men i samsvar med bestemte regler. Alt har sine fordeler og ulemper. Dersom man jobber på et sted hvor man bor og jobber samtidig, kan det påvirke trivsel. Det kan bli vanskelig å skille mellom jobb og privat. Alle som jobber hjemmefra må alltid gjøre det innen en bestemt tid. Et veldig godt sted til å jobbe er et coworking-kontor i Olivia Four, der vi har vårt eget kontor. Det er mye plass og avslappingssoner og det er noe som påvirker positivt måten jeg jobber på. Det er ganske mange bedrifter på et kontor og det gjør det mulig å jobbe sammen med andre personer som kan gi oss nye ideer eller bli våre kunder i framtiden.


 

Hvordan fikk du jobb i Develocraft? Hvordan foregikk rekruttering?

Jeg fikk praksis hos Actumlab, en bedrift som driver med 3D-visulisering av produkter i Gdańsk. Rektruttering besto av 3 etapper. Først var det et intervju med Radek fra personalavdelingen, og senere med en person som er teknisk ansvarlig. Til slutt hadde jeg et intervju med Marcin Pokojski. Hele prosessen tok 7 dager, så denne rekrutteringen var ganske dynamisk. I oktober blir det 1,5 år siden jeg begynte å jobbe for Develocraft!

Hva driver du med i Develocraft? Hvilke teknologier bruker du?

Jeg jobber som junior frontend-utvikler og stort sett bruker jeg Angular og Flutter. Jeg driver hovedsakelig med webapplikasjoner og mobilapplikasjoner. For øyeblikket jobber jeg med Olivka-appen og lager nye prosjekter. Ofte deltar jeg også på mindre prosjekter, der det trengs utdannet utviklere som har god tid.

Hva vil du oppnå i de kommende årene?

Jeg vil bli kjent med raskere metoder av programmering og få mulighet å optimalisere det på en bedre måte. Jeg vil stadig lære nye ting eller utvide mitt kunnskap innen områder jeg allerede vet noe om. Sikkert vil jeg bli kjent med UX/UI Design og kombinere det med webbapplikasjon-programmering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Join Waitlist! We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.