Business IT

Hvordan Answears e-handel innen mote økte salg med 60% ved bruk av e-post i løpet av 6 måneder?

Kundeanskaffelse er i det siste et endelig mål for mange av vikrsomheter. Men er det alltid best å holde salget på et så høyt nivå? Det viser seg at i dag er det kundebevaring som sikrer en konstant økning av inntekter.

Om Answear

Answear er en av de største motebutikkene i Middel- og Øst-Europa. Deres buikker befinner seg i Polen, Tjekkia, Slovakia, Ukraina, Ungarn, Romania og Bulgaria. Answer ble opprettet i 2011 og har utviklet seg mye siden da. For øyeblikket omfatter deres tilbud 300 merker (inkludert deres egne klesmerke) og over 70.000 produkter både for kvinner, menn og barn.

12.000.000 besøkende på nettsiden per måned, 1.100.000 abonnenter på nyhetsbrev, Over 555.000 brukere på sosiale medier, 7 markeder

Bransjer: Mote, E-handel, Detaljhandel

Mål

Answears mål var å endre fokuset fra det å være en virksomhet som benytter kundeanskaffelse til en som vil heller bruke kundebevaring. De ønsket å bygge kundelojalitet og øke antall gjentatte kjøp kundene gjør ved å benytte markedsføringsautomatisering og analysere kundeatferd.

Løsning

Answear utnyttet ExpertSenders avanserte system til å importere informasjon om kundeatferd og informasjon om transaksjoner, slik at de kunne bruke automatisert kommunikasjon til rett tid og på mest riktig måte. Disse dataene varierte fra deres kjøpevaner til innkjøpsfrekvens, gjennomsnittlig bestillingsverdi, nettstedaktivitet, enhetsbruk og deres Answear Club-poengsaldo på sitt lojalitetsprogram.

Kunder som gjør flere kjøp er mer verdifulle enn de som gjør dette kun en gang. Det er derfor det er så viktig å rette seg mot bygging av en langsiktig kundelojalitet hos førstegangskjøpere. Siden førsteinntrykket er det viktigste inntrykket, bør kommunikasjonen med kunde være veldig personlig fra begynnelsen.

Hvorfor er det så viktig å oppmuntre førstegangskjøpere til å gjøre flere kjøp?

Ifølge RJ Metric, når antall transaksjoner per kunde øker, øker sannsynligheten for antall gjentatte bestillinger. Etter 2 kjøp øker sannsynligheten for gjentatt bestilling opp til 32%, etter 5 kjøp opp til 70% og etter 10 kjøp til 83%!

Førstegangskjøpere får tilsendt informasjon om velkomstkampanje etterfulgt av innledende kampanjer. Formålet med disse er å samle informasjon om kunden.

Aktive kunder får tilsendt atferdsmessige triggere som baserer på deres kjøpshistorikk og nettstedsaktivitet som inkluderer kryssalg, oppsalg-meldinger samt fødselsdag- og lojalitetstilbud.

Kunder som viser avtagende aktivitet får tilsendt kommunikasjon og flerstegs reaktiveringskampanjer som har hensikt til å engasjere sine kunder på nytt.

Med en aktiv arbeidsflyt som automatiserer hele den komplekse kommunikasjonsprosessen med kunde, blir ingen av kunder skjøvet til side. Samtidig får ingen av kunder irrelevante, overflødige e- postmeldinger som knapt kommer til å øke salget. I stedet får hver av dem en kontekstualisert og personlig beskjed som er sendt til rett tid.

Resultater

Andelen av selskapets salg som tilskrives automatisering av e-postmarkedsføring økte med 60% i løpet av de første seks månedene av bruk av ExpertSender’s Multichannel Messaging Hub.

Dette viste at takket være e-post økte totalsalget fra 2,8% til 4,5%.

Vi migrerte vår markedsføringsautomatiseringsoperasjon for 7 land til ExpertSender på kun 30 dager. Det førte til at vi kunne sende relevante, atferdsbaserte kampanjer før Black Friday, en veldig hektisk periode på året. Siden januar har vi utnyttet transaksjonsdata i datadrevne kampanjer for å øke gjentatte kjøp. Vi forventer at salget som er tilskrevet automatisering av e-postmarkedsøring vil bli dobbelt så stort innen slutten av året.

Marcin Nawrocki
CRM Manager, Answear

Teknologi:

Markedsføringsautomatisering, Datatabeller, Segmentering, Produkt anbefaling

Markedsføringsautomatisering lar deg skape en dynamisk sekvens av steg som vil gjøre at stier som kunden tar blir automatisert. Led din kunde frem til den ønskede veien og øk salget!

Datatabeller kan benyttes til å lagre eksterne kundedata, f.eks. kundens kjøpshistorikk. Lagring i datatabeller vil gi deg mulighet for bruk av en enda mer avansert segmentering.

Dynamisk segmentering består av hastighet, fleksibilitet og dynamiske beregningsevner. Vår segmentering er veldig enkel å bruke og muliggjør segmentberegning i sanntid.

Produkt anbefaling øker AOV og salg. Dette gjør at kunden blir mer engasjert med overbevisende innhold og er en effektiv måte til å maksimere kryssalg og oppsalg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Join Waitlist! We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.