Business LifeStyle

Gdańsk blant Europas beste steder å bo. Europakommisjonens rapport.

Europakommisjonen sjekket livskvaliteten til innyggerne til 83 europeiske byer. Det var 4 polske byer som ble inkludert i denne rapporten: Gdańsk, Warszawa, Białystok og Kraków. Når det gjelder kvalitetsvekst, tok vår by 2. plass – rett ved siden av Białystok og Ostrava i Den tsjekkiske republikk. Tryggheten til kollektivtrafikk og generell livstilfredshet ble høyt vurdert.

EU-kommisjonen publiserte en rapport som hadde undersøkt livskvaliteten til innbyggerne i europeiske byer de siste 5 årene. Rapporten inkluderer 83 byer, blant annet 4 polske byer: Gdańsk, Warszawa, Białystok og Kraków samt andre europeiske byer som Brussel, Zürich, Praha, Berlin, Amsterdam, Oslo, Stockholm, Lisboa, Roma og Paris. Undersøkelsen omfatter også Storbritannia, Vest-Balkan og Tyrkia.

Blant kriteriene var også byens renhold, trygghet, helsevesen, arbeidsmarked, fasiliteter for eldre, adgang til grønne områder og kulturinstitusjoner samt innbyggernes åpenhet og mange andre.
Respondentene – innbyggere i en gitt by – kunne utrykke sin mening om det som oppfattes som tilfredsstillende i 27 kategorier.

I Gdańsk ble det kollektivtrafikk som ble rengert høyest – 93% av respondentene er enig i det at det er et trygt reisemiddel. 87% av respondentene hevdet at priser for billetter også er lave og at hyppighet av reiser er tilfredsstillende – gjennomsnittet for denne udersøkelsen var 73%.

Vår by fikk også høyere prosentresultat enn alle andre byer i gjennomsnittet på så mange som 26 kategorier. Det er kun helsevesenet som fikk dårlig resultat, og den lå på mye lavere enn gjennomsnittet – her ble det kun 50% av respondentene tilfredsstilt, mens gjennomsnittet var på 70%. Zürich scoret i denne kategorien 94%.

Innbyggerne i Gdańsk erklærer at det er tilfredsstillende med å bo i denne byen med 97%. Det er kun København og Stockholm som klarte seg bedre og ligger høyere i denne rapporten (begge byer fikk resultat på 98%). 66% av innbyggerne i Gdańsk hevder at sammenlignet med de siste 5 årene, hadde livskvaliteten økt. Det er kun Białystok som fikk bedre resultat i denne kategorien. Gdańsk er også blant de 10 beste byer som er vennlige for familier med barn. Innbyggerne er også veldig fornøyd med kulturtilbud.

Vi har god grunn til å være stolt: Gdańsk tok 2. plass blant europeiske byer i kategori for økt livskvalitet. 1. plass tok Białystok, og 3. Ostrava i Den tsjekkiske republikk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Join Waitlist! We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.