Business LifeStyle Travel

CANNA Boats

Innovasjon er en trygg investering

Canna One er en motorbåt som er unik ikke bare på grunn av sin stilige design. Dens skrog vil være laget av kompositter bestående av biologisk harpiks og forsterket med linfibre. Takket være dette vil motorbåt som er drevet av en moderne elektrisk motor være biologisk nedbrytbar. Det er ikke nyheter fra utlandet. Produksjon påbegynnes i Polen i år, og cowdfunding-kampanje har allerede startet. Støtt dette unike tiltaket og bli dens aksjonær.
Polske selskap er på toppen av listen over den globale industrien når det gjelder arbeid med fremdrift av yachter, både seil- og motorbåter. Vi har de aller nyeste teknologiene, slike som infusjonsteknolgi, vakuumpose-teknologi eller bruk av karbonfiber. Eksperimentene er allerede bak oss, og i de kommende årene vil den polske yachtindustrien overraske verdensmarkedet i dette området – understrekket i 2018 Michał Bąk, generalsekretær for det polske kammeret for yachtidustri og vannsport.
Han hadde rett.

Det er på tide med et sterk merke

Et merke som vil endre seil- og motorbåtindustrein. En unik Eco-motorbåt bygges i Polen.

Skapere av denne miljøvennlige båten, sammen med lederen Janusz Kutowski, ønsker at under produksjonen brukes så mange naturlige stoffer som mulig. Hovedinspirasjonen er den legendariske Chris Craft barrelback runabout-båten. Som en fan av naturlige stoffer fokuserte Janusz Kutowski først på hampfibre – derav navnet på båten «Canna One». Det viste seg at linfibre er mer holdbare enn hampfibre, og det er nettop disse som vil være en av de grunnleggende materialer denne unike båten bygges fra.

Vi ønsker at bruk av materialer av naturlig opprinnelse er på ca. 65 opp til 80 %, fra linfibre til epoksyharpikser, som er basert på naturlige oljer. Karbonavtrykket som genereres under produksjonen vil også bli redusert med rundt 80 % – sa Janusz Kutowski i et intervju for programmet Eko Design på polske radio RMF Classic.

Grunnleggeren av designkontoret SEACON Engineering, med over 10 års erfaring i bransjen, ønskerå  lage en enhet som ikke produserer utslipp, og er drevet av en elektrisk motor. I tillegg skal hele konstruksjonen være basert på fornybare materialer.
Kan dette selges?

Elektrisk drift er ikke bare en trend

Det er en nødvendighet som oppsto pga. behov for å avkarbonisere Europa. Regjeringens tiltak som skal resurere fossilt drivstofforbruk, fremme innovasjon innen teknologi og lagringsbatterier, fulgte til at ifølge rapporter fra 2018 brukte elektriske motorsystemer 53 % av den globale elektrisiteten og 8 % av det globale energiforbruket. Deres rolle og betydning i markedet skal stadig øke, slik som det globale markedet for elektrisk båt.

Biokompositter

Det er egentlig ikke noe nytt. Snarere kan vi snakke om å oppdage dem på nytt og å legge større vekt på miljøeffektivitet. Komposittmaterialer har vært kjent for menneskeheten i tusenvis av år, f.eks. tradisjonell kinesisk lakk, brukt til å lage kjøkkenutstyr og møbler, som produses gjennom impregnering av mange tynne lag papir og tekstiler med harpiks “selvherdende” jus fra rhus sumac. Det hadde bli brukt minst fra det 5. århundre f.Kr. For tiden fokuserer intensive forskninger på kompositter med bruk av naturlige fibre som: kenaf, sisal, jute, hamp, tremel, vær, bambus, bomull, kokos og linfibre.

Hvorfor lin?

Lin brukes oftest i tekstilindustri. Avfallet som produseres under tekstilprosesser kan brukes til produksjon av kompositter med termoplastiske polymerer. Fordelen med denne teknologien er først og fremst gode parametere og mekaniske egenskaper. Kompositter med lin er preget av:
 – Lav tetthet, 40 % lavere enn glassfiber. Det øker spesifikk styrke med 30 %.
– Ekstremt økt fleksibilitet sammenlignet med kompositter som er forsterket med glass eller karbonfiber.
– Lav sprøhet.
– Vibrasjonsabsorpsjon. Absorbsjon er her dobbelt så høy som for glassfiber og tre ganger så mye som for karbonfiber. Disse resultatene ble oppnådd med en lydfrekvens på 1 Hz og en temperatur på 25 °C.
– Perfekt varmeisolasjon (opptil 30 % bedre enn glassfiber) og akustisk isolasjon.

Bruk av plantefibre og resirkulert kork vil gjøre at Canna One er nesten fullstendig biologisk nedbrytbar, og dessuten vil lette materialer og biokompositter skal ha direkte påvirkning på bedre manøvrerbarhet og økonomisk bruk av energi, takket være vektreduksjon. I tillegg sikrer bruk av biologiske harpikser beskyttelse mot korrosjon, UV-stråling og slitasje, og samtidig skal være nøytral for det naturlige miljøet.

Hvorfor har båtens biologiske nedbrytbarhet så stor betydning?

I løpet av de siste tiårene har produksjon og bruk av glassfiberforsterkede polymerer økt i alle industrisektorer, men hovedsakelig i den maritime sektoren. Det internasjonale rådet for maritim industriforening (ICOMIA) har beregnet at det er bare over 6 millioner fritidsbåter i Europa. Økningen i produksjon og forbruk har åpenbart ført til en økning i avfallsmengden.

Med millioner av gamle båter som blir deponert, står den globale skipsfartsindustrien overfor en miljøutfordring i løpet av det neste tiåret. Dette problemet påvirker situasjonen langs kystlinjer og marinaer som er full av forlatte og ubrukt skip. Etter mange år med uforsiktighet og upassende sortering av dette avfallet som nøytralt, er det på tide å imøtekomme dette problemet. En delvis løsning er å eliminere glassfiber fra skipsbygging og erstatte den med biokompositter.

Når naturen møter teknologi…

Canna One er en blanding av den beste tilgjengelige teknologien med null avfall-filosofi og kravene til bærekraftig utvikling og økologi – ikke bare med tanke på industri. Rekreasjon, turisme og vannsport trenger ikke å bety å gi opp en planetvennlig livsstil lenger. Canna One skal bevise at teknologi ikke trenger å motsette seg naturen og vil oppfylle forventninger til selv de mest ekstraordinære og krevende personer.

Økologisk nullutslipps motorbåt er et forslag for de som setter pris på den luksuriøs design og den tidløse stemning av 1940-tallet.

Canna One er et drømmemiddel for billig og økologisk transport for alle de som bor ved vannet. Den elektriske motoren er alltid klar til bruk. Maksimalt dreiemoment kan oppnås straks etter start.

Båten vil også være trygt å bruke. Det er i tillegg prestisjefylt tilbud for båteiere eller turistbedrifter som ønsker og tilbyr noe unikt for sine premiumkunder.

Positiv forandring innen rekkevidde

Det første prosjektet og ideen til Canna One ble opprettet i 2017. Nå er det på tide å lage sin prototype. Janusz Kutowskis team ønsker å utføre det i år. En crowdfunding-kampanje har startet å samle inn penger til dette formålet, og det er samtidig en god idé å investere kapital i grønn teknologi. Teknologien implementert av merkevaren SEACON Engineering, populær i skipsbyggingsindustrien, er involvert i etableringen av yacht- og skipsdesign i det internasjonale markedet. Selskapets team består av over 25 erfarne ingeniører.

Hvorfor er det verdt det?

Polsk teknisk tanke skuffer ikke. Konkurransen på markedet består av selskaper med mange års erfaring og en etablert posisjon på markedet. Båten laget av økologiske biokompositter basert på lin er likevel et innovativt produkt som vil fylle en markedsnisje. Det første salget er planlagt til senere i år, og prisen på 64 900 € vil sikkert vise seg å være konkurransedyktig.

Crowdfunding-kampanjen finner du på: www.fundedbyme.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Join Waitlist! We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.