Business IT LifeStyle

IT og Gdańsk. Hva finner IT-selskaper i Trippelbyens huber?

De største aktørene innen IT-bransjen har sine hovedkontorer på en av de største businessentere i Polen. Hvorfor valgte de Gdańsk og hvilke fordeler er det ved å jobbe på slike huber som Olivia Business Centre?

Det som er mest tiltrekkende er selve Gdańsk, byen som i mange rangeringer er anerkjent som en av de beste byer å bo eller drive en vikrsomhet. Mange kjente reiseportaler skryter over byens uoppdagede potensialet som tiltrekker turister ikke bare fra Europa, men fra hele verden. Internasjonale selskaper trengte ikke resultater fra rapporter som kunne bekrefte Gdańsk sitt potensial og allerede for noen år siden plasserte mange av dem sine hovedkontorer i Pommerns hovedstad. Amazon, Intel, Sii eller InfoShare er blant de europeiske og verdensledende innen sine profesjonelle sektorer, og deres kontorer befinner seg i Olivia Business Centre i Gdańsk.

Hvorfor Gdańsk?

Byens stadig økende attraktivitet er av stor betydning for selskap som plasserer sine kontorer i Gdańsk. Det som stor spiller rolle er ikke bare menneskelige ressurser, men også hvordan denne byen fremstår for de som tenker på arbeidsflytting. Gdańsk er oppfattet på en meget positiv måte og derfor er som en magnet som gjør det mye enklere å rekruttere kvalifiserte ansatte både fra andre regioner i Polen og expater som flytter til Gdańsk fra mange europeiske byer.

Byens beliggenhet og fordeler ved den er heller ikke uten betydning. Ansatte fra IT-sektoren er ofte unge personer som setter stor pris på moderne byliv kombinert med sporslige lidenskaper. Gdańsk har tilgang til havet og samtidlig ligger ved de høye åsene av Trippelbyen landskapspark, som er som et mekka til terrengsykling, jogging, stavgang eller orienteringsløp-entusiaster. – sier  Maciej Kotarski, direktør for kommersialiseringsavdeling ved Olivia Business Center. Han innrømmer at det er nettopp disse argumentene som er av stor betydning under forretningsforhandlinger: For fremtidige ansatte kan det også være viktig at arbeidsplassen ligger i sentrum og er godt forbundet med resten av byen. Det er nettopp dette Olivia Business Centre kan skryte over – businessenteret ligger nær alle typer kollektive trafikkmidler samt PKM-pendeltog som reiser til hjertet av Kasjubien. Det er enkelt og rask å reise fra steder som ligger til og med 60 kilometer unna Gdańsk. Olivia ligger også nær campus og høyest vurderte bydeler som Oliwa og Przymorze. Det gjør det mye enklere for de nyutdannende som ikke trenger å lete etter et nytt sted å bo etter å ha fått seg sin første jobb.

Ansatte fra Olivia Busines Senteret er enige i det at senterets beliggenhet er en stor fordel. Nesten alle bruker samme tid på å reise på jobb til tross for at de bør i forskjellige steder. Tilgang til slike tjenester som bilvask, syrom, frisør, restauranter og mange flere er også noe som gjør deres liv mye enklere. Disse er fordeler som tiltrekker mange nye ansatte. I tillegg, takket være Olivia, møtte vi mange mennesker som jobber innen IT-bransjen og det gjør det mulig for oss å bli mer kjent med det polske arbeidsmarkedet innen denne bransjen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Join Waitlist! We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.